Делницата од Автопатот Катланово-Петровец требаше да биде завршена до јули 2021 година.

Средствата за овој автопат се обезбедени од Европската банка за обнова и развој , а директорот на ЈП за Државни патишта, Ејуп Рустеми за ТВ21 потврди дека договорот со компанијата „Бетон“ е раскинат лани во септември.

Иако се завршени само 12% од работите, на оваа делница редовно се наплаќа патарина…