Дурловски: Станувај Македонијо, Нøрдистан не се трпи!

Оперскиот пејач и поранешен пратеник Игор Дурловски реагира за последните случувања во државата „Северна“, која ја нарекува Нордистан.

„Станувај Македонијо, Нøрдистан не се трпи!“, крикна на социјалните мрежи еден од водачите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

„Мене ми е жал што отиде државата“, прокоментира Дурловски претходно.