Оперскиот пејач и поранешен пратеник Игор Дурловски, еден од водачите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, реагира по најавата за прво одбележување на (нај)големиот македонски празник Илинден без говори на Мечкин Камен.