Дури 12 кандидати во трка за контрола на 100 милиони евра буџет на град Скопје

Дури 12 кандидати се пријавила за трката за функцијата градоначалник на Град Скопје кој што има буџет од 100 милиони евра.

Листата на кандидати и политички субјекти кои ќе се борат за град Скопје:
1. Шилегов Петре од СДСМ и ДУИ
2. Данела Арсовска независна со поддршка од ВМРО-ДПМНЕ, Алијанса за Албанците и Алтернатива
3. Петар Георгиевски од Левица
4. БЕни Шаќири ЛДП/ДОМ
5. Славе Несторовски ТМРО
6. Интегра
7. Демократи
8. Родина
9. Твоја, Александар Тортевски
10. Мунир Колашинац Бошњачки Демократски сојуз
11. Ана Петровска, Зелен Град
12. Титови Леви Сили