Македонската активистка од САД, Ана Дукоска, глобална координаторка од Вашингтон на непартиското движење „Ние сме Македонија“, реагира за потписот од претседателот Стево Пендаровски за Љубомир Фрчкоски амбасадор на Македонија во Обединетите нации.