Ана Дукоска, координаторка на глобалното движење „Ние сме Македонија“ од Вашингтон, реагира за прашањето од министерот за надворешни работи Бујар Османи дали за несудената конзулка во Њујорк, Бесмира Ејупи, се реагира зошто е млада или зошто е Албанка.