Со тендер објавен на 31 Декември државна компанија дала фантастични речиси 90 милиони денари за новогодишни пакетчиња за деца.

Фирмата е ЈП Национална радиодифузија Скопје.

,,Милион и триста илјади евра… За пакетчиња. И така, дојде дедо мраз кај некои гадови од власт, за другите деца ќе собираме донации. Крв ви еб*м…”, пишува Божидар Божиновски во коментар за набавката.

Линк до набавката која е прва на листата:

https://time.mk/javni/?naracatel=%D0%88%D0%9F%20%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%20%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%84%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%20-%20%D0%A1%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%98%D0%B5

По реакцијата од јавноста компанијата објави дека се работи за ненамерна грешка

Корекција откако се возбуди јавноста https://www.expres.mk/ne-bile-13-milioni-tuku-13-iljadi-za-paketchinja/