Се појави уште едно видео од драматичните моменти од пожарот во Мати се, шест дена по трагедијата.

Видеото, кое беше објавено на YouTube, ги доловува очајните напори на жителите и туристите да се заштитат од огнот барајчи спас во морето, првите неколку минути откако огнениот вител стигна до населбата.