Водителот и новинар Јанко Илковски со коментар во свој стил за информацијата дека министерот за финансии Бесими од ДУИ не му потпишува плата на претседателот Пендаровски и неговиот Кабинет.

Илковски во своето меме раскажува како Пендаровски за платата му се жали на Гоце Делчев.