Дорис пак, германска политичарка и претседателка на асцијацијата на жени во Еврпската народна партија, денеска реагира на серијата објавени снимки од скандалот „Рекет“ што ги објави електронското издание на италијанска „La Verita“.

„Зошто не реагира ЕЕАС (Европската служба на надворешни работи)? Граѓаните ми пишуваат и ме повикуваат!


Решавањето на прашањето со името не може да биде причина за затворање на очите пред криминалната реалност! Премиерот на Северна Македонија се споменува во третото продолжение од снимките“, напиша Дорис Пак на Твитер.