По повеќе од една година од најавената инвестиција, бугарски techtrends.bg прашува што се случи со фабриката за електрични автомобили на германскиот стартап Next e.GO. во Ловеч.

„Интересно прашање, бидејќи помина нешто повеќе од една година од објавувањето на инвестицијата, особено со оглед на фактот што беше поддржан од тогашната преодна влада и делумно беше искористен за изборна кампања. Но, освен силно политизираниот елемент, проектот беше поддржан од локалната автомобилска индустрија и локални бизнисмени.


Сепак, загриженоста не е толку поврзана со локалната политичка ситуација колку со самиот германски стартап. Или подобро кажано за неговата способност да го финансира проектот. Бидејќи компанијата се уште нема собрано пари за негово целосно завршување, а во истиот момент најавува нови и нови во регионот и во светот.

Доза на оптимизам беше вбризгана на 17 септември, кога извршниот директор Љубомир Станиславов најави дека се е подготвено за почеток на изградбата на фабриката во Ловеч. Избран е изведувач, надзорник и веќе се изготвени и одобрени сите градежни документи. Сепак, прашањето за финансирање и амбициите на Next e.GO остануваат да лебдат во воздухот“, пишува techtrends.bg.

Според Љубомир Станиславов, се е подготвено за градежните работи на фабриката за електрични автомобили во Ловеч. Компанијата веќе ги има сите потребни дозволи.

„Практично можеме да кажеме дека почна изградбата бидејќи сега имаме генерален изведувач и тој го подготвува и го опкружува теренот, што не е мала задача. Станува збор за изградба на ограда од над 2,5 километри, а тоа веќе се случува“, објави архитектот за БТА.

Тој додаде дека освен изведувач, избрана е и фирма за надзор која ќе го следи квалитетот на градбата.

„Ова е модерна фабрика, нов начин на производство на електрични автомобили и слично на компанија како Тесла – повеќето различни делови од оваа фабрика се направени во едно заедничко тело, во една заедничка зграда“, коментира тој понатаму.

Објектот ќе има доста импресивни димензии за Бугарија – долга преку 320 метри во една насока, а околу 240 метри во другата насока. Првиот произведен автомобил треба да се појави до крајот на 2023 година.

Плановите се да се отворат 1.000 работни места користејќи ја локацијата на поранешната фабрика „Балкан“. Истата ја обезбедија бугарските бизнисмени Кирил и Георги Домушчиеви, кои се и соакционери во Next e.GO. Бугарија. Нема информации за точниот износ на учеството и какво финансирање ќе обезбедат.

Силно е и учеството на локалната автомобилска индустрија. Повеќето бугарски капацитети за производство на различни компоненти мора да бидат добавувачи на фабриката. Сето тоа го потврдува и фактот што главен извршен директор на локалната единица е и претседател на гранковната организација „Аутомотив кластер Бугарија“.

И Бугарија се обврза да преземе 34 милиони евра од ветената инвестиција од 140 милиони евра. Помошта ќе дојде во форма на различни стимулации – осигурување, даночни олеснувања итн. Сепак, тоа е поврзано со самиот развој. Кога објектот ќе биде готов и кога Next e.GO ќе ги произведе своите први 10.000 електрични автомобили, тогаш ќе биде пуштена првата помош. Вториот е фиксиран на цел од 20.000 произведени автомобили.

Прашањето за финансирање на проектот од страна на Next e.GO и понатаму останува отворено. Дури и да кажеме дека значителен дел сносат бугарските партнери и државата, поголемиот товар од 140-те милиони евра ќе треба да го обезбеди германскиот стартап.

Компанијата во 2021 од холандскиот фонд ND Group привлече ново финансирање за вкупно 78 милиони евра. Тоа се прави во две транши – првата е во февруари вредна 30 милиони евра, а втората во август за 48 милиони евра. Дури и овие пари можеби не се доволни за фабриката во Ловеч.

Проблемот е што Next e.GO има објавено и склучено слични договори за изградба на производствени капацитети во неколку други земји. Во декември 2020 година тоа беше постигнато со Грција, со инвестиција од 100 милиони евра. Непосредно пред откривањето на плановите за Бугарија беа објавени и оние за Мексико. Во латиноамериканската земја ќе работи со локален партнер, а таму нема информации, ниту за целата инвестиција, ниту за товарот што ќе го преземе германскиот стартап.

Денови пред интервјуто на Станиславов за БТА, пак, има информации за голема инвестиција во Северна Македонија. Следниот e.GO планира и таму да изгради фабрика. Проектот кај нашите соседи во Тетово може да достигне вредност од 720 милиони евра. Само почетната инвестиција на германската компанија треба да биде 130 милиони евра или повеќе од таа во Бугарија. Интересно е што таму се огласени само 890 работни места.

Нема смисла Next e.GO да отвори три погони во соседните земји. Особено со оглед на амбициите на компанијата да ги покрие светските пазари. Недостатокот на азиска моќ е исто така интересен сигнал. Дури и ако неколку региони – Европа, Африка и Блискиот Исток – се опслужуваат преку трите фабрики на Балканот, сè уште не е сигурно дали инвестицијата ќе биде вратена.

Одделно, прашањето за финансирањето продолжува да виси како Дамоклов меч. Компанијата распиша јавна понуда за 78 милиони евра, а воедно планираните инвестиции само на Балканот се во вредност од околу 330 милиони евра. Следниот e.GO исто така не штеди трошок за маркетинг, ангажирајќи ја фудбалската суперѕвезда Нејмар за еден од своите настани.

На берзата во Франкфурт постои идеја да се направи иницијална јавна понуда (IPO), шпекулирајќи за пазарна вреднување од 1,5 милијарди евра. Издавањето на една третина од акциите при такво вреднување би го решило прашањето за финансирање на компанијата и нејзините амбициозни планови.

Доколку не го стори тоа, тогаш ќе се потпира на методот SPAC или обратна почетна јавна понуда. Ова е трик во кој една компанија се спојува со друга која веќе котира на финансиските пазари, втората се брише, а првата едноставно го зазема своето место во трговијата. Обично се применува кога компанијата не може да добие одобрение од регулаторите да излезе на берзата.

Во оваа ситуација клучот е дали германскиот стартап ќе собере пари од берзата преку иницијална јавна понуда и ќе добие дозвола од финансиските регулатори. Затоа што ако го направи тоа преку SPAC, тогаш прво може да не се соберат доволно пари за сите погони, второ, дури и да се градат, тие не можат да бидат доволно пазарно одржливи со оглед на нивната географска локација.

Во секој случај, ситуацијата со Next e.GO и производството на електрични автомобили во Ловеч продолжува да се развива. Зборовите на извршниот директор на локалната единица влеваат позитивност и надеж за изградба на голем и успешен автомобилски погон во Бугарија.