Македонската музичка група „ДНК“ на Панчо и Андреј пред настапот на Европското првенство (ЕП) на македонската фудбалска репрезентација направи песна во чест на фудбалерите.

„Македонија на Европско“ е насловот на нумерата која доживеа официјална промоција. Во спотот покрај членовите на групата се наоѓаат и фудбалери, спортисти, функционери, пејачи, артисти, интернет-ѕвезди, јутубери…

Гол.мк