Директорот што доби 83 илјади евра за тренинг на магариња не е случаен човек

Директорот на средното земјоделско училиште во Кавадарци кој добил проект вреден 83 илјади евра за тренинг на магариња и коњи од Националната Агенција за европски и образовни програми и мобилност не е случаен човек.

Се работи за член на СДСМ чиј брат е актуелен пратеник на социјалдемократите а директорот активно учествувал во кампањата на партијата на Заев.


За неговата блискост со лидерот на СДСМ говори и фотографијата која ја објавил на Фејсбук.

Брат на директорот Горан Велковски е пратеникот на СДСМ Диме Велковски кој сега живее во Скопје.

Случајно или не и директорката на Националната агенција за европски и образовни програми и мобилност Лидија Димова беше назначена од СДСМ.

Не била само берберницата, со ЕУ пари се тренирало магаре (ДОКУМЕНТ)