Директорот на „Фајзер“ по втор пат позитивен на Ковид-19

Главниот извршен директор на Pfizer Inc, Алберт Бурла (60), соопшти дека бил позитивен на тест за Ковид-19.

„Се чувствувам добро и немам симптоми“, изјави Бурла.

Бурла и во август бил позитивен на Ковид и започнал орален антивирусен третман со лек на компанијата.

Paxlovid е антивирусен лек кој се користи за лекување на лица со висок ризик, како што се постари пациенти.