Поранешниот пратеник и бивш шеф на македонската делегација во Парламентарното собрание на НАТО, Илија Димовски, реагира за реакцијата од Министерството за надворешни работи за скршената табла на бугарскиот културен центар „Цар Борис Трети“ во Охрид.