„Еве како изгледаат денес пристапите кон црквата ‘Свети Спас’ во Скопје, каде што почиваат моштите на најголемиот Македонски син Гоце Делчев на ден пред годишнината од неговиот роденден во родената му земја, за која и го дал својот живот во денешна окупирана Македонија.“ – објави Звонко Димоски на својот фејсбук-профил.

Во објавата тој дополнува: „И после драги мои Македонци, нека ви каже некој од квинслишката влада на сдс, дуи и од претседателскиот кабинет на Стево, дека договорите за добрососедство и соживот со Бугарите, Грците и Албанците биле за подобар живот и за светла европска иднина на Македонците и дека не задирале во Македонскиот идентитет и историја.“

#БезГоцеДелчевМАКЕДОНЦИиМАКЕДОНИЈАнемаТукаСветлаЕвропскаИднинаЗаНикого