Вицепремиерот за евроинтеграции Никола Димитров со мистериозна порака на Алсат ТВ.

Во интервјуто тој вели дека целта на неговата јавна реакција да каже дека ќе треба ,,да се бере гајле” за прашањето за Бугарија.


Што точно значи тоа Димитров не открива.

Тој вели дека лани не отишол во комисијата за надворешна политика на Антонио Милошоски во Собранието затоа што немало решение а сега такво решение постои.

Притоа Димитров со збунувачка оценка дека Милошоски бил деструктивен.

Јавноста засега не знае кое е решението за кое молчи и Димитров.