Димитров: Се предлага укинување на ветото во ЕУ

Во француско-германскиот експертски извештај за реформирана и проширена ЕУ, што денес се презентира пред Советот за општи работи (ГАК) се предлага укинување на ветото односно воведување квалификувано мнозинство наместо консензус сè до последниот чин во процесот – зачленувањето, соопшти денеска поранешниот министер за надворешни работи Никола Димитров, споделувајќи го извештајот.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdimitrovnikola%2Fposts%2Fpfbid0hP8Ag8tiwf2WTaneynrSeNptaEQz4kUsyD8wgMD2wMx9J61BvSdtGJkiXw7DJb1cl&show_text=true&width=500