„Да се враќам во образование нема. Јас не сум Никола Тодоров да се шетам по сите ресори. Дали ќе го напуштам министерството за правда не знам, мојата визија е одење напред, а не враќање наза“ изјави денеска министерката за правда рената дескоска по информациите дека претстои „трампа“ на минситерствата за правда и за образование, при пто првото ќе го добие ДУИ, а Дескоска ќе се врати во Образование.

„Единствено може да се вратам само на Правниот факултет“ – изјави Дескоска.