Дерала за профилот на “Партискиот трол” – многумина го препознаа во дефиниција

Шефот на невладината организацијата “Цивил”, уредник на два провладини портали и човек кој држеше говор на партиски собир на СДСМ влезе во сопствена замка откако на социјалните мрежи дефинираше профил на партиски трол.

Во коментарите многумина го препознаа токму него како партиски трол.

“Една од основните задачи на партискиот трол е да врши замена на тези, да манипулира и лаже колку што може повеќе. Кога не му успева, битно му е да прави врева”, напиша Дерала.

Коментарите за него на Твитер