Денот на македонското воздухопловство прославен со туѓи авиони

Да славиш ден на македонско воздухопловство, а на прослава да ти прелетуваат авиони на друга држава 🇬🇷 (затоа што немаш свои!), е срамно и жално за државата, за Армијата и за целиот народ.
ПС. На сите припадници на воздухопловниот ВИНГ им го честитам Денот на единицата.

Ова е пораката на професорот Александар Нацев во врска со прелетот на грчките авиони над македонска територија по повод празникот, настан за кој информираше министерката за одбрана Радмила Шеќеринска.

Твитот на Нацев