Дедото на малата Тамара сепак ќе оди во затвор


Љупчо Стојановски, дедото на Тамара, кој на 1 јуни пред две години пукаше кон поранешниот министер за здраство Никола Тодоров треба да одлежи 7 и пол години затвор, одлучи Судскиот совет на Кривичен суд.

Апелациониот суд иако еднаш ја укина пресудата , по втората одлука донесе решение со која ја потврди високата затворска казна. 


Тамара Димовска почина пред 4 години чекајќи операција на рбетот во странство.