Лавина коментари предизвика веста дека лани добиениот датум за преговори со Еу што се очекуваше овој јуни, ќе биде префрлен во октомври а можеби и подоцна.

На Фејсбук се споделува видео кое „прецизира“ кога точно ќе се случи откако и претставници на владејачката германска ЦДУ во Германија преку весникот ФАЦ јавно се запрашаа„што ви значат три месеци кога преговорите се отвораат во декември“.

https://www.facebook.com/CaoZaev/videos/643103912822217/