Даскаловски: Не ја чувствуваат „северна“ како своја, затоа бојкотираа

Професорот Жидас Даскаловски смета дека бојкотот од страна на 136.000 граѓани на пописот е бидејќи „северна“ не ја чувствуваат за своја држава.

„Во 1990-те Албанците не ја чувствуваа Македонија како своја и бојкотираа пописи. Во 2020-те Македонците не ја чувствуваат ‘северна’ како своја и бојкотираат пописи. Времињата се менуваат“- вели Даскаловски.