Дамовски со нов анаграм: Мајко, ти роб?

Еден од лидерите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, режисерот Борис Дамовски, на својот профил на „Фејсбук“ постира уште еден анаграм:

Дамовски, кој пред три дена објави анаграм „Умре фендер“, е меѓу осомничените за настаните од 27 април минатата година.