Дамовски: Битката е загубена, станавме Северномакедонци

Новинарот Александар Дамовски во својата анализа за начинот на кој не именуваат по Преспанскиот договор, укажува дека доминантен број на странски медиуми, политичари и организации не именуваат како северномакедонци.

Преку низа примери Дамовски открива дека битката светот да не нарекува Македонци додека земјата се вика Северна Македонија е загубена.

Освен нацијата северномакедонски станаа и ракометарите, езерата, и многу други работи.

Целата анализа на мкд.мк