Дали Рама повеќе ја сака Србија од Косово!?

Претседателката на Комисијата за надворешни работи и пратеник на движењето „Самоопределување“, Арбереша Криезиу изјави дека премиерот на Албанија, Еди Рама, повеќе ја сака Србија отколку Косово.

Таа го оцени ова зборувајќи за нацрт-статутот на ЗСО предложен од Рама, пренесува Љајми.

Криезиу рече дека не било добро време сега Рама да предлага нацрт-статут на ЗСО.

„Мислам дека во овој момент не ни требаше таков предлог што дојде од премиерот Рама, како трета страна која се меша во процесот во однос на предлагањето на вакви документи. Јас лично мислам дека тоа не е во интерес на Косово и тоа дефинитивно не е вистинскиот потег што требаше да се направи од негова страна“, изјави таа за Криезиу.

Да не заборавиме дека станува збор за албанскиот премиер кој континуирано го покажуваше специфичниот пристап што го има кон премиерот Курти“, рече Криезиу.

На прашањето дали таа лично мисли дека Рама повеќе ја сака Србија од Косово, Криезиу одговори:

„Секако дека мислам на тоа“, рекла Криезиу.