Вицепремиерот за европски прашања е предмет на ,,тролање” на социјалните мрежи откако даде чудна изјава според која ЕУ треба да ја искористи истата руската шанса да даде почеток на преговори со Македонија.

Твитерџиите со високо ниво на иронија веднаш ја искоментираа оваа изјава на Маричиќ дадена ок средба со свој колега од регионот.