Д-р Арбен Таравари стана редовен професор на УКИМ

Генералниот секретар на Алијанса за Албанците, Арбен Таравари, е избран за редовен професор по Неврологија на Медицинскиот факултет на универзитетот „Св.Кирил и Методиј“.

Ова го потврди УКИМ во универзитетскиот билтен.

Д-р Таравари е специјалист-невролог.

Гостиварскиот градоначалник, кој има долгогодишно искуство на Универзитетската клиника за неврологија, досега имаше титула вонреден професор. Вечер