Некогашната министерка за култура Ганка Цветанова реагира за интервенцијата во тукушто објавената електронска верзија на „Толковниот речник на македонскиот јазик“ преку бришење зборови со објаснување дека се навредливи.

Притоа Цветанова го цитира гуруто на „шарените револуционери“ низ светот Сол Алински и неговата максима „тој што го контролира јазикот, ги контролира масите“.