Цуцуловски: Во МАНУ живеат кротки потстанари

Професорот Љубомир Цуцуловск на Фејсбук ја коментира „напнатоста“ вио исчекување кое име ќе го добие Макдонската академија на науките иуметностите.

„Кротки суштества.

Во МАНУ кротко чекаат да бидат преименувани, оти така одлучиле властите.

Во нормална држава едно школо да сакаш да преименуваш учителите и учениците ќе се побунат, родителскиот совет ќе заседава, невладините организации ќе вреват.

Но, што да се прави кога во МАНУ живеат такви кротки потстанари“, пишува Цуцуловски?

https://www.facebook.com/LjubomirCuculovski/posts/1180352188796755