Член на БАН: Македонизмот е психичка болест на цело општество, на цел народ

Навредливи, расистички и нецивилизирани напади на соработник на Бугарската академија на науките (БАН) кон македонскиот народ. Професорот од „Институтот за историски истражувања“ при БАН Воин Божинов во телевизиско интервју тврди дека Македонизмот е писхичко пореметување на македонското општество а во моментов во земјава се шири антибугарска хистерија. За оваа тешка навреда кон Македонците не реагирал … Continue reading Член на БАН: Македонизмот е психичка болест на цело општество, на цел народ