Политичкиот аналитичар Даме Чкатроски најавува дека до петок вечер Македонија ќе добие датум за преговори.

Чкатроски смета дека земјата ќе добие нови процедури и побрзи реформи но дека сепак ќе се добие датум.

“Значи да повторам – Работата е готова. Имаме датум за отпочнување на преговори. (Одлуката) Ќе биде соопштена во петок до 21 часот. Ќе има измени во приемот и ќе се бара по цврсти и по брзи чекори”, пишува Чкатроски кој соработува со неколку меѓународни тинк-тенкови.