Денеска навршија четири години од капиталната лага на поранешниот премиер и екслидер на СДСМ, Зоран Заев, дека во 2019 година ќе почне изградбата на четири капитални објекти – Клинички центар во Скопје, автопат Скопје – Блаце и хидроцентралите Чебрен и Галиште.

Од Клинички центар и двете хидроелектрани абер нема, а автопатот до границата со Косово уште е на самиот почеток.