На пет дена пред локалните избори премиерот Заев со неколку министри и директори во владата промовираат план за развој од 2022 до 2026.

Според планот во земјава треба да бидат инвестирани или од државата инвестирани 4 милијарди, 8 милијарди и други високи суми.

Зошто досега не беше промовиран и спроведен овој план од владата што е на власт 5 години премиерот не откри.

Пред првиот круг на изборите Заев рече дека има сигурни информации дека СДСМ ќе победи во 22 општини. Оваа бројка ја доби ВМРО-ДПМНЕ.

Целиот план на видеото