Царовска: Родителите што ќе изберат печатени учебници брзо ќе посакаат дигитални (ВИДЕО)

Министерката Мила Царовска тврди дека тие родители и учебници што ќе изберат настава со помош на печатени учебници брзо ќе го сменат својот став.

Во интервју за проектот “25 минути” со Менче Атанасова Точи министерката Царовска покрај за другите теми во врска со состојбата во образованието тврди дека кога родителите и учениците што избрале наставата да ја следат преку традиционалните книги ќе ги видат придобивките од печатени учебници, ќе посакаат и тие да ги заменат со дигитални учебници.

Утре во повеќе градови ќе се случат протести против концептот на Царовска за дигитализација на образованието а во Скопје се очекува и протестен марш.

Целото интервју на министерката што е објавено пред неколку дена во продолжение.