Бухова побарала веќе да не е директорка на ДЗСИ

Досегашната директорка на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Ирина Бухова нема повеќе да ја врши функцијата откако нејзиниот мандат истече уште на 5 април годинава, но досега се барало нејзина замена, дознава Фактор.

Таа потврдила дека по завршувањето на мандатот, самата побарала да именуваат нов директор.

Засега не се знае кој ќе биде новиот директор на ДСЗИ.