Бугарски интелектуалци: Бугарија и Македонија се рамноправни наследници на историјата

„Го изразуваме нашето разочарување и длабока загриженост од рамковната позиција на бугарската влада“, пишуваат група бугарски историчари, адвокати, етнолози, политолози и црковни лица, кои започнаа отворена петиција во која со контра-декларација остро ги критикуваат позициите на нивната влада. Едно од клучните барања на источниот сосед во усвоената Декларација е никаде на ниво на ЕУ да … Продолжи со читање Бугарски интелектуалци: Бугарија и Македонија се рамноправни наследници на историјата