Во видеото се гледа како бугарските полицајци спречуваат бугарски националист, најверојатно член на партијата на Каракачанов и Џамбаски, да се пресмета физички со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Претходно Џамбаски најави специјален ,,пречек” на Мицкоски во Благоевград.


Џамбаски со закани до лидерот на ВМРО-ДПМНЕ: Благоевград е готов да го ,,пречека” Мицкоски