Бугарска провокација на споменикот на Гоце Делчев среде Скопје

Членови на извесна „Фондација Македонија“ од Софија поставивија бугарско наме на споменикот на Гоце Делчев во Градскиот парк во Скопје и се пофалија дека 2го исчистиле споменикот“

„Фондација Македонија повторно го исчисти споменикот на Георги Делчев во Скопје“, пишува „Фондација Македонија“.

Прв човек на оваа организација е Виктор Стојанов, кој во своето последно видео обраќање на Фејсбук се пофали дека веќе имале повеќе од 100 активисти, а повика и други да се приклучат.

Тој најави и дека деновиве во Македонија ќе пристигнеле луѓе кои ќе ја шират нивната кауза.