Бугарската приватна телевизија БТВ му посвети големо внимание на натписот „Цар на Македонија“ врз споменикот на Цар Самоил на плоштадот „Македонија“ во Скопје

За „вандалскиот чин чии извршители не се познати“, како што се вели во веста на БТВ, јави нејзиниот дописник од Скопје во прилогот насловен „без коментар“.