Бугарите ќе се „предозираат“ од демократија ако пак одат на избори

„Ако во рок од две години одиме на парламентарни избори по петти пат, ќе се предозираме со демократијата и постои сериозен ризик да го налутиме народот, кој во својот гнев може да донесе каква било одлука“, вели Томислав Дончев.

Изјавата на пратеникот од редовите на ГЕРБ е во врска со новата поделба меѓу партиите во парламентот околу тоа како треба да се гласа на избори: дали со гласачки ливчиња или со машини.

Томислав Дончев не предвидува дека во сегашниот состав на бугарското Народно собрание може да се состави влада.

„Му се чини дека партиите не сакаат да владеат“, пренесува, пренесе Њуз, бг