Бугарија ќе згрижи 70 авганистански соработници

Бугарија ќе прими до 70 авганистански државјани заедно со нивните семејства, соопшти привремениот премиер Стефан Јанев по состанокот на времениот владин кабинет, јави БГНЕС.

Тие граѓани работеле во бугарската амбасада во Кабул или со бугарскиот контингент на терен“, изјавил Јанев.