Видео од ,,танц на срамот” стана вирално откако британскиот премиер во се уште целосно нејасна ситуација е снимен како игра со уште една жена.

Жената е Жанет Арнолд Абе која во 2015 година станала претседавач со Советот на Лондон.

Човекот што го објави видеото тврди дека е снимено во работен настан во подрумите на британската влада во 2013 година.

Во видеото двајцата актери на моменти многу блиску ги спојуваат своите тела.

Џонсон во раката држи лименка со некаков пијалок а е целосно свесен дека десетина луѓе околу го снимаат настанот.