Драатичен момент во кој кандидат за претседателнаБразил беше прободен со нож, беше забележан на видео снимка која го заобиколи светот.

Жаир Болсонаро, кандидат на крајната десница го преживеа вчерашниот напад со нож в за време на митинг во градот Жуиз де Фора.