Во пост со наслов “ШАМПИ(Њ)ОНИТЕ ОД Х. ПАРК”, новинарот Зоран Божиновски објавува транскрипт од разговор меѓу премиерот Заев и Александар Верушевски инаку син на неговиот советник за безбедност Зоран Верушевски.

“Додека ја очекувате интегралната аудио снимка од разговорот помеѓу АЛЕКСАНДАР ВЕРУШЕВСКИ и ЗОРАН ЗАЕВ, во август 2016, на ручек во струмичкиот хотел ПАРК, почнете да го читате ТРАНСКРИПТОТ. Попосле и ќе слушате!

ВЕРУШЕВСКИ ЈУНИОР на тој ручек е испратен од САШО МИЈАЛКОВ, да разговара, преговара и да договори ИДНА СОРАБОТКА. Договор е постигнат, таа соработка и денес, 4,5 години после таа средба е плодотворна во нивна корист, на наша штета…”, пишува Божиновски.

Транскриптите може да ги прочитате на овој ЛИНК

Поврзано

Аудио бомбата експлодираше на Јутјуб

ОБЈАВЕН цел материјал од средбата Заев – Верушевски (АУДИО)

Последна вест

Мијалков откри три досега непознати афери со прислушување