Божиновски до Меџити: Рефундирајте им и средства за пат и дајте им и дневница на косовските граѓани што ќе се лечат тука

Сценаристот Божидар Божиновски со коментар во свој стил за наредбата од министерот за здравство Фатмир Меџити до јавните здравствени установи во државава да ги лекуваат косовските граѓани по исти цени како македонските, зошто тие не биле странци во Македонија?!

„Ова не е фер кон косовските граѓани, кои, за разлика од македонските, треба да патуваат до тука. Да се размисли за рефундирање и на средства за пат и дневница. Свака час министре“, реагира Божиновски на Фејсбук.


„Премиерчето ќе изреагира за изјавите на неговиот министер за здравство или ќе си поќути пак? Ќе побара одговорност и оставка? Ќе биде разрешен? Не е проблемот само финансиски, туку е и иредентистички и националистички, а доаѓа од функционер на оваа влада, нејзин претставник“, додава тој.

„Да сме реални, тешко тој шо стигнал до таму за во наше здравство да се лечи, ама то е друга тема…“, иронизира Божиновски во нова објава.

„Единствени странци во Македонија стануваат Македонците…“, заклучува тој.