.

Ние сме државата која прва започна и со Договорот за добрососедство овозможи и воопшто да се зборува за присоединување кон ЕУ на нашите мили браќа и сестри и направивме апсолутво се за да ги помогнеме, нешто од каде тргна и процесот со Грција, вели бугарскиот премиер Бопјко Борисов во онлајн интервјуто за ТВ Сите.


На прашањето дали Бугарија го призанва македобскиот јазик, бугарскиот премиер со контра- прашање: На каков јазик разговараме ние сега, преведувачи има ли…

Го признаваме јазикот кој е според вашиот Устав, вели Борисов.

За хитот на Алексанар Митевски и  Драган Спшасовски Дац, „Корона чао“ со кој Борисов „се прослави“ на видеото споделено на социјалните мрежи на кое се гледа како ја слуша во неговиот автомобил, Борисов вели дека преработката на „Бела чао“ многу му се допаднала, дека е оптимистичка, ведра со балкански ритам.

Тексот е многу оригинален и бидејќи ја разбираме, вели Борисов.

Целото интервју на следниот ЛИНК