Борисов сака да биде премиер: Вели дека тој е „Меси за Бугарија“

Има две опции за влада: или со мене како премиер, или со некој друг, но со потпишување договор.

Ако сакаме да излеземе од кризата, јас сум премиер.

Ова го изјави лидерот на ГЕРБ, Бојко Борисов, кој беше на отворањето на тридневен семинар за младите на ГЕРБ, јави дописникот на БГНЕС.

Ако сакаме моќно да излеземе од кризата , опцијата сум јас, колку и да звучам нескромно“, аргументираше самиот Борисов.

А Меси има 31 година, но кога влезе го даде првиот гол.

„Бугарија има Меси во овој поглед, а тоа сум јас“, изјави лидерот на ГЕРБ.

„Излезот е да се формира влада веднаш, за краток временски период. Јасно е дека сите лидери се воспалени, освен нас – тоа што гледам како Бугарија изгледа во очите на другите ме растажува.

Можеме да направиме малциска влада само малцинство, или ако најдеме мнозинство, мора да биде за многу кратко. Две години гладно куче не може да нахрани со леб – државата стенка, само ние не сме си дале план. овие се викаат „професионалци“, паметни и убави. Без навреда, но јас зборувам со факти“, коментира Борисов.

Претседателот Румен Радев за утре најави дека ќе го даде мандатот за состав на нова бугарска влада.