На новинарското прашање околу најавената четирикратно повисока цена на поатарините на автопатот Скопје -Штип, Благој Бочварски, министер за транспорт и врски со „соломонско решение“:

„Секој граѓанин одлучува дали ќе патува по автопат каде што се плаќа патарина или преку регионален пат каде нема патарини. Граѓаните од источниот регион имаат можност да патуваат преку Велес, преку друг тарифник за наплата на патарини или преку регионални патишта каде нема патарини“.